VARFÖR SKA DU SIMMA MED  DIN HUND?


Simning för hund är fantastiskt på så många olika sätt och vis! 
När din hund simmar så bygger den upp muskulaturen på ett skonsamt sätt för lederna, eftersom det är helt avlastande. I vattnet tränas både kondition, styrka, rörlighet, koordination och balans. Cirkulationen ökar, senor och ligament stärks. Genom ökad kondition stärks också hjärta och lungor. Simning hjälper hunden att använda båda sina sidor av kroppen symmetriskt, och smidigheten ökar. Hunden får också utlopp för sin energi vilket ger ett psykiskt välbefinnande.


För jakthundar och tävlingshundar är simning en toppenträning! I simmet kan dom bygga upp sin kondition och sina muskler inför tävling och jakt. Redan efter några gånger ser man en tydlig ökning av muskelmassan. En överviktig hund kan på ett effektivt sätt tränas med simning utan att lederna belastas. Simträning för hund används både för rehabilitering samt friskvård.
Det är svårt att hitta nackdelar med simningen eller hur?!
Varmt välkommen till oss för att simma med din bästa vän!

VÅR POOL

Vår pool byggdes i februari 2018.
Den finns i samma lokaler som trimmet, men har en egen ingång! Poolen håller en värme på ca 23-26 grader för att det ska vara behaglig värme för din hunds leder. För att kunna nyttja poolen och simträna din hund själv så måste du först ta SIMKÖRKORT. Självklart går det även att träna tillsammans med instruktör! Simmet är öppet dygnet runt för tidsbokning när det passar dig bäst!

PRISLISTA

Simkörkort 2.000 kr
(4 ggr. med instruktör)

10-kort 2.100 kr

25-kort 3.800 kr

50-kort 5.000 kr